nem kizárólag ügyfélszolgálatosoknak

2020. március 11. 10:30 - ugyfeles

Koronavírus az irodában

Aki nem egy barlangban él, az már nyilván hallott az egész világon végigsöprő koronavírusról, amelynek becsületes neve a 2019-nCoV és a COVID-19 megbetegedést okozza. Magyarországon még viszonylag kevés megbetegedést jelentettek, erről az éppen aktuális hivatalos információk itt találhatók. A fenyegetés így bár nem közvetlen, számos más betegség is leselkedhet ránk az irodában. Pár tipp, hogy miként kerülhetjük el a fertőzéseket.

Ne használjuk mások munkaeszközeit

Alapvetően sem ajánlatos munkatársaink munkaeszközeit használni egészségügyi szempontból, de járványok idején főként ne használjuk mások billentyűzetét és egerét vagy telefonját. Az irodai kórokozókról az Index jelenített meg támogatott tartalmat, amely részletesen leírja, hogy mennyi baktérium van az irodában.

Fertőtlenítsük eszközeinket

Pont ahogyan a kollégák munkaeszközei is rengeteg kórokozót rejthetnek, úgy saját eszközeink is forrásai lehetnek nemkívánatos mikroorganizmusoknak. Egy tüsszentés a tenyérbe majd reflexből visszanyúlunk az egérhez. Megfogtuk a mosdó kilincsét majd egyből visszaülünk a számítógép elé és gépelünk. Számtalan alkalom, amikor bele sem gondolunk, hogy mennyi betegséget kaphatunk el.

Mossuk kezeinket

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a kézmosás. A fentebbi példákból látható, hogy hányszor kerülünk tudtunkon kívül is kontaktusba más emberekkel és kórokozóikkal. Ha van lehetőség akkor használjunk kézfertőtlenítőt is.

Legyünk egészségesek

Mi sem egyszerűbb. Ha nem akarunk betegek lenni, legyünk egészségesek. Vagyis figyeljünk oda a megfelelő tápanyag bevitelre, vitaminokra, pihenjünk eleget és kerüljük a stresszt. Egyébként is mindenki mindig így él. De azért ilyenkor egy kicsit figyeljünk oda jobban erre is.

Pánikra ugyanakkor semmi ok, nincs közvetlen veszély, legalábbis semmivel sem több, mint az éves influenzaszezonban. Egyébként sem segített még senkin, hogy pánikolt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ugyfeles.blog.hu/api/trackback/id/tr7115476740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
nem kizárólag ügyfélszolgálatosoknak
süti beállítások módosítása