nem kizárólag ügyfélszolgálatosoknak

2020. február 26. 10:30 - ugyfeles

Inkább türelmet kérjünk, mint elnézést

Azt nem kell ecsetelni, hogy mennyire fontos, hogy egy ügyfeles mindig a lehető legjobb formáját nyújtsa. Akárcsak egy élsportolónál itt is minimális a lehetőség a hibázásra, viszont a sporttal ellentétben az idővel több lehetőségünk van gazdálkodni. Valószínűleg az alábbiakat már szinte mindenki ismeri, de azért egy összefoglaló sosem árt:

1. Vagyis az a probléma összegezve, hogy...
Bár megvan az esélye egy frusztrált ügyfélnél, hogy nem jól veszi ki magát, visszamondani pontosítás érdekében az ügyfél kérését sosem árthat. Egyrészt kiszűri, ha valamit esetleg nem jól értettünk, másrészt pedig időt és lehetőséget ad az ügyfelesnek arra, hogy végiggondolja a valódi problémát.

2. Egy kis türelmét szeretném kérni, máris utánanézek a megoldásnak:
Azért nem sokan haragudnak, ha segítünk nekik és időt áldozunk rájuk. Előfordulhat, hogy nem tudunk mindig mindent rögtön fejből, így ha ellenőrizzük, hogy tényleg a legjobb megoldást találtunk ügyfelünknek, végül biztosan elégedett lesz.

3. Egyeztetek kollégáimmal a legjobb megoldás érdekében:
Egy ember nem tudhat mindig mindent. Pont ezért az egyeztetés egy kollégával sosem árthat, és az ügyfél is meg szokta érteni, hogy mi is csak emberekből vagyunk.

Végső soron, azért még nem igazán panaszkodott az ügyfél, hogy több időt fordítunk rá. Ahogy pedig az ügyfeles alaptétele is tartja:
Inkább türelmet kérjünk, mint elnézést

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ugyfeles.blog.hu/api/trackback/id/tr4415476746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
nem kizárólag ügyfélszolgálatosoknak
süti beállítások módosítása