nem kizárólag ügyfélszolgálatosoknak

2020. február 12. 10:15 - ugyfeles

4 tipp irodai egészségmegőrzésre

A fizikai munka megerőltetlő és közvetlen veszélyt jelenthet az egészségünkre, viszont az irodai munkának is megvannak a hátrányai. Ha nem vigyázunk, az egész napon át tartó ülőmunka is bőven járhat egészségkárosító hatással. Jöhet pár tipp, hogy miként óvjuk meg az irodában is az egészségünket?

1. Kelj fel és járj: szerencsére egyre több okos eszközünk van, ami figyeli helyettünk, hogy álljunk fel néha és sétáljunk egyet. Egy kis séta serkenti a vérkeringést, elősegíti a kreatív gondolkodást, és ha összekötjük valami más hasznos tevékenységgel például iszunk egy pohár vizet, akkor egy szabállyal máris rengeteget tettünk az egészségért.

2. És lőn világosság: kevesebb szó esik a megfelelő megvilágítás fontosságáról, de legalább annyira fontos, mint a rendszeres mozgás. A túl sok fény ugyanolyan rossz hatással lehet ránk, mint a túl kevés, rontja a látásunkat, és fejfájást is okozhat.

3. Kéz kezet mos: az alapvető higiénia mindenki számára fontos, viszont hajlamos lehet az irodai dolgozó azt gondolni, hogy kevésbé van kitéve a kosz és a baktériumok okozta fenyegetéseknek. Billentyűzetünk és egerünk számtalan mikróba számára nyújtanak otthont, így érdemes nemcsak kezeinket mosni, hanem rendszeresen tisztítani munkaeszközeinket.

4. Szabadíts meg a gonosztól: a stressz negatív hatásait mindenki ismeri, így mindenképpen érdemes nemcsak a munkaidőn kívül, hanem munka közben is odafigyelni a feszültség megfelelő kezelésére, akár stresszlabdával, akár más stresszlevezető eszközzel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ugyfeles.blog.hu/api/trackback/id/tr9215462556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
nem kizárólag ügyfélszolgálatosoknak
süti beállítások módosítása